maandag 16 april 2012

De kracht van dromen

Ook al kan niet iedereen het zich de volgende ochtend herinneren maar we schijnen allemaal te dromen. En iedereen die wel eens een stevige droom heeft gehad vraagt zichzelf af wat de betekenis ervan was. Is er wel een betekenis?

Droomduiders menen van wel, maar of de dromer daar echt wijzer van wordt is de vraag. Meestal blijven dromen reeksen van raadselachtige beelden en warrige verhaallijnen. Ik zeg meestal omdat er ook dromen zijn die nuttige of in ieder geval bruikbare informatie aan de dromer geven. In dit stuk tonen we u enkele beroemde dromen die stuks voor stuk een bijdrage gaven aan de wetenschap, kunst, muziek en zelfs sport.

Beatle Paul McCartney droomde over ‘Yesterday’

Volgens het Guinness book of Records is de liedje ‘Yesterday’ van de Beatles het meest gecoverde muziekstuk ooit. En volgens de uitgever BMI is het nummer sinds 1965 meer dan 7 miljoen keer uitgevoerd. Toch heeft Paul McCartney geen dagen zitten zwoegen om het nummer perfect te krijgen. De populaire melodie werd hem simpelweg aangereikt in een droom. McCartney verteld hierover het volgende;

“Ik werd wakker met een heerlijk melodietje in mijn hoofd, het was geweldig, ik vroeg me af hoe het zou klinken. Ik sprong uit mijn bed en ging naar de piano en speelde de melodie. Het klonk heel logisch en ik was er gelijk helemaal weg van. Ik kon niet geloven dat ik het nummer geschreven had maar gewoon gedroomd. Ik dacht nog; nee, ik heb nog nooit eerder zoiets geschreven, maar ik had de tune en het was magisch”.

Auteur Mary Shelley, dromen over Frankenstein.

In de zomer van 1816 was de 19 jarige Mary Wollstonecraft in goed gezelschap van haar minnaar de dichter Percy Shelley (met wie ze later in dat jaar zou trouwen) en de dichter Lord Byron. Met wat gasten bevonden zij zich in de villa van Byron aan het meer van Geneve. Het stormde en de gasten waren door het rotweer verplicht om binnen te blijven. Byron las wel eens spookverhalen voor om zijn gasten te vermaken maar dit maal daagde hij ze uit om zelf een griezelverhaal te schrijven. Over het verdere verloop schreef Mary Shelly in haar introductie van Frankenstein;

”Ik legde die avond mijn hoofd op mijn kussen, ik sliep niet maar was ook niet echt wakker. In het moment tussen waken en slapen ‘zag’ ik de bleke dokter knielend naast het ding dat hij in elkaar gezet had. Ik zag het afschrikwekkende uiterlijk van het monster en hoe door de werking van een krachtige machine het een teken van leven gaf”.

Lees verder op de site van grenswetenschap.

Bron:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=500

maandag 9 april 2012

Verband griepvaccin en slaapstoornis?

De langetermijneffecten van de opgezette Mexicaanse griepepidemie in 2009 en de massale vaccinatiecampagne die daarmee gepaard ging worden nu duidelijk in de vorm van een auto-immuunziekte.

Nieuw onderzoek in het tijdschrift Public Library of Science ONE bevestigt dat het Mexicaanse griepvaccin Pandemrix leidt tot narcolepsie.

Het vaccin wordt geproduceerd door de grote farmaceut GlaxoSmithKline (GSK) en sinds de start van de vaccinatiecampagne is het aantal gevallen van narcolepsie onder kinderen en tieners jonger dan 17 jaar met 1700 procent gestegen.

1300 procent minder kans

Tussen 2002 en 2009 kreeg 0,31 op de 100.000 kinderen jonger dan 17 jaar narcolepsie, maar in 2010 schoot dat aantal omhoog naar 5,3 per 100.000. Markkhu Partinen van de Slaapkliniek in Helsinki en Hanna Nohynek van het Nationaal Instituut voor Gezondheid en Welzijn in Finland hebben een verband aangetoond tussen Pandemrix en narcolepsie.

Kinderen die werden gevaccineerd met Pandemrix bleken 1300 procent minder kans te hebben om narcolepsie te krijgen dan kinderen die het vaccin wel kregen toegediend.

Hypocretine

De bevindingen hebben ertoe geleid dat functionarissen in Groot-Brittannië een eigen onderzoek zijn gestart naar het verband tussen Pandemrix en narcolepsie in kinderen. Alhoewel het Britse Health Protection Agency (HPA) heeft verklaard dat de griepprik niet leidt tot narcolepsie, is het agentschap bezorgd dat Pandemrix ‘niet per definitie veilig is voor kinderen’.

In 2009 werd in het tijdschrift Nature Genetics bevestigd dat narcolepsie een auto-immuunziekte is die wordt veroorzaakt door missende hersencellen die verantwoordelijk zijn voor de productie van hypocretine, een hormoon dat waakzaamheid stimuleert. Het Mexicaanse griepvaccin lijkt het immuunsysteem van jonge kinderen opdracht te geven essentiële hormoonproducerende cellen te vernietigen.

Bron:
http://www.niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2490:verband-tussen-mexicaanse-griepvaccin-en-slaapstoornis&catid=17:gezondheid&Itemid=30

zaterdag 7 april 2012

Betekenis dromen over vleermuizen en demonen

Van het forum:

Vannacht droomde ik, dat ik in mijn eigen huis zat, ik keek naar buiten en zag vleermuizen (gewoon, zwarte). Ik keek nog een keer en het werden er steeds meer. Ze vlogen en verzamelden zich om mijn huis heen. Er lag sneeuw en de vleermuizen werden groter, soort vleer-honden, ik weet het niet. Toen keek ik nogmaals en het bleken vliegende duivels, zwarte demonen met een lange staart met een punt eraan. Ik draaide me om, realiseerde me dat ik mijn spullen moest pakken. Iemand zei me ook, dat er een vluchtauto beneden stond en dat ik al het nodige moest inpakken.

Ik keek nog een keer door het raam heen en ik stond oog in oog met een demon. Het had heel lichtblauwe,holle, kwade ogen, het staarde me recht in de ogen aan en likte, alsof ie wou zeggen dat ik zijn volgende snack zou zijn. Ze bonkten met z'n allen op het raam, ik was bang dat ze naar binnen zouden komen. Opeens, was ik in mijn ouderlijk huis. Dat was ook omsingeld door die zwarte demonen. Ik moest opschieten met m'n spullen te pakken. Ik pakte al het nodige in één koffer. 'Snel, naar zolder' riep een onbekende man met vieze tanden.

'Er is geen tijd te verliezen!' Ik rende naar boven en hij zei dat ik mijn katten niet mee mocht nemen. Ik legde zowat bedelend uit, dat mijn katten mijn kinderen zijn en dat ik ze nooit achter zou laten. Hij zei dat het onmogelijk was.

Toen waren we op zolder. Ik keek naar beneden en de demonen vlogen overal. Op zoek naar mij. Ze zagen er zo hels uit, lelijk, zwart, vampier-achtige tanden en lichtblauwe/holle ogen. Ze moesten me hebben en ze begonnen op de ramen van de zolder te bonken. Ik rende naar beneden, moest mijn katten verzamelen en in hun reismand doen. Ik zou ze nooit achterlaten. Het raam brak en ik werd wakker.

Benieuwd wat deze droom kan betekenen? Kijk eens op het droomsymbolen woordenboek of stel een vraag op het forum van GroteBeer.Net.

vrijdag 6 april 2012

Geweldadige dromen, Betekenis?

Van het forum:

Ik heb vaak extreem gewelddadige-film achtige dromen, niet echt eng maar meer spanning, als een echte harde thriller film.

Ik droomde laatst bijvoorbeeld:

Ik was op vakantie ergens Griekenland-achtig, met allemaal van die witte huisjes met palmbomen. Dicht bij een vulkaan. Opeens vuurde de vulkaan van die bommen en ons huisje werd geraakt en stortte helemaal in. Wij ( ik was met meer mensen) renden weg met veel chaos m ons heen, een paar straatjes verder op. Daar kwamen wij bij het centrum van het stadje met allemaal hoge flats. Omdat het al donker begon te worden moesten we ergens overnachten. We vroegen een groepje kinderen waar ze woonden ( in de flat dus) en of we daar konden overnachten. Dat konden we alleen moesten we wel verspreid over de appartementen liggen omdat het niet paste. Ik sliep alleen bij een oude beetje verwaarloosde man. Een beetje rare man, ik vroeg of ik even in de douche kon, maar zijn antwoord was: Nee. Ik ga eerst. Ook dacht ik toen. Toen moest ik plassen maar de deur van de badkamer/wc was opsloot. Ik kon het niet meer houden dus ik brak de deur open. In mijn droom schrok ik me kapot, op de grond lag een vastgebonden rottend lijk die mij met starende ogen aankeek. De man riep iets van ´hey!´ en ik keek naar hem. Waar hij stond te douchen lag in de douche ´gewoon´ nog een ander lijk. Ik raakte in paniek en rende weg. Vervolgens rende ik naar de andere appartementen en bonkte tegen de deur aan van HELP HELP! Ze deden open. Ik vertelde mijn verhaal en ze wilden het niet geloven. Ik zei, loop eens mee dan! Dat deden ze. Toen ze aankwamen lag er geen lijk. De man deed ook heel onschuldig. Ik zei: kijk eens onder zijn bed dan, daar heeft hij waarschijnlijk dat lijk verstopt! Ik weet niet of dat zo was, maar die man die mij niet geloofde bukte en keek. Mee pakt de ´moordenaar´ een stuk ijzer en slaat daarmee de rug kapot van de bukkende man, en vervolgens tegen zijn gezicht aan. In mijn droom zie ik alles gewoon gebeuren, ook al het bloed dan. Dan ontstaat er een heel gevecht samen met de andere bewoners van de flat. Ik zie alsof het gewoon is, dat er botten worden versplinterd op sadistische wijze. ( de arm bijvoorbeeld, je ziet de botsplinters er dan afvliegen.) Na het gevecht dat de man verloren heeft zie je dat er een touw om zijn nek wordt gedaan en weggesleept wordt, stikkend. je ziet zijn gebroken arm en omgedraaide voet nog rare bewegingen maken, en als hij weggesleept wordt er een bloedspoortje nablijft. Toen werd ik wakker.

Dit was dan een voorbeeld van wat ik vaak droom. Altijd wel anders, maar wel telkens met dezelfde elementen, dood, moord, sadistisch, spanning, veel bloed, en bang zijn in mijn droom. Nog een voorbeeld:

Vannacht, ik weet alleen nog maar een klein stukje:

Ik was met een vriend en er was iets gebeurd in mijn omgeving waar ik heel erg verdrietig om was. Ik stond op een hoog gebouw. Ik weet ook niet meer of iemand mij duwde of dat ik zelf sprong maar in ieder geval viel/sprong ik. Ik voelde de lucht langs mijn oren suizen en steeds sneller gaande. Toen klapte ik op de grond en voelde ik gewoon dat ik al mijn botten brak. Mijn ogen gingen dicht en, voor mijn gevoel dan, gebeurde er een hele tijd niks, alsof ik dood was en dood bleef en ik voelde me alsof er gewoon niks meer was. Dan kreeg ik zon gevoel dat de tijd terug gedraaid werd, versnelt terug. Het verhaal ging hetzelfde alleen nu kon iemand mij redden/tegenhouden. ik brak alleen mijn pols. En toen kwam er iets positiefs. Dat maakte de droom dan weer goed. Maar ik zit alleen met dat doodgaan. Heel raar allemaal.

Benieuw naar de betekenis van dromen? Kijk eens op het GroteBeer.Net droomsymbolen woordenboek.