vrijdag 6 april 2012

Geweldadige dromen, Betekenis?

Van het forum:

Ik heb vaak extreem gewelddadige-film achtige dromen, niet echt eng maar meer spanning, als een echte harde thriller film.

Ik droomde laatst bijvoorbeeld:

Ik was op vakantie ergens Griekenland-achtig, met allemaal van die witte huisjes met palmbomen. Dicht bij een vulkaan. Opeens vuurde de vulkaan van die bommen en ons huisje werd geraakt en stortte helemaal in. Wij ( ik was met meer mensen) renden weg met veel chaos m ons heen, een paar straatjes verder op. Daar kwamen wij bij het centrum van het stadje met allemaal hoge flats. Omdat het al donker begon te worden moesten we ergens overnachten. We vroegen een groepje kinderen waar ze woonden ( in de flat dus) en of we daar konden overnachten. Dat konden we alleen moesten we wel verspreid over de appartementen liggen omdat het niet paste. Ik sliep alleen bij een oude beetje verwaarloosde man. Een beetje rare man, ik vroeg of ik even in de douche kon, maar zijn antwoord was: Nee. Ik ga eerst. Ook dacht ik toen. Toen moest ik plassen maar de deur van de badkamer/wc was opsloot. Ik kon het niet meer houden dus ik brak de deur open. In mijn droom schrok ik me kapot, op de grond lag een vastgebonden rottend lijk die mij met starende ogen aankeek. De man riep iets van ´hey!´ en ik keek naar hem. Waar hij stond te douchen lag in de douche ´gewoon´ nog een ander lijk. Ik raakte in paniek en rende weg. Vervolgens rende ik naar de andere appartementen en bonkte tegen de deur aan van HELP HELP! Ze deden open. Ik vertelde mijn verhaal en ze wilden het niet geloven. Ik zei, loop eens mee dan! Dat deden ze. Toen ze aankwamen lag er geen lijk. De man deed ook heel onschuldig. Ik zei: kijk eens onder zijn bed dan, daar heeft hij waarschijnlijk dat lijk verstopt! Ik weet niet of dat zo was, maar die man die mij niet geloofde bukte en keek. Mee pakt de ´moordenaar´ een stuk ijzer en slaat daarmee de rug kapot van de bukkende man, en vervolgens tegen zijn gezicht aan. In mijn droom zie ik alles gewoon gebeuren, ook al het bloed dan. Dan ontstaat er een heel gevecht samen met de andere bewoners van de flat. Ik zie alsof het gewoon is, dat er botten worden versplinterd op sadistische wijze. ( de arm bijvoorbeeld, je ziet de botsplinters er dan afvliegen.) Na het gevecht dat de man verloren heeft zie je dat er een touw om zijn nek wordt gedaan en weggesleept wordt, stikkend. je ziet zijn gebroken arm en omgedraaide voet nog rare bewegingen maken, en als hij weggesleept wordt er een bloedspoortje nablijft. Toen werd ik wakker.

Dit was dan een voorbeeld van wat ik vaak droom. Altijd wel anders, maar wel telkens met dezelfde elementen, dood, moord, sadistisch, spanning, veel bloed, en bang zijn in mijn droom. Nog een voorbeeld:

Vannacht, ik weet alleen nog maar een klein stukje:

Ik was met een vriend en er was iets gebeurd in mijn omgeving waar ik heel erg verdrietig om was. Ik stond op een hoog gebouw. Ik weet ook niet meer of iemand mij duwde of dat ik zelf sprong maar in ieder geval viel/sprong ik. Ik voelde de lucht langs mijn oren suizen en steeds sneller gaande. Toen klapte ik op de grond en voelde ik gewoon dat ik al mijn botten brak. Mijn ogen gingen dicht en, voor mijn gevoel dan, gebeurde er een hele tijd niks, alsof ik dood was en dood bleef en ik voelde me alsof er gewoon niks meer was. Dan kreeg ik zon gevoel dat de tijd terug gedraaid werd, versnelt terug. Het verhaal ging hetzelfde alleen nu kon iemand mij redden/tegenhouden. ik brak alleen mijn pols. En toen kwam er iets positiefs. Dat maakte de droom dan weer goed. Maar ik zit alleen met dat doodgaan. Heel raar allemaal.

Benieuw naar de betekenis van dromen? Kijk eens op het GroteBeer.Net droomsymbolen woordenboek.

1 opmerking:

  1. mijn beste vriend had gister gedroomd over mij ik ben zijn beste vriendin,hij droomde over dat wij heftige ruige sex hadden samen tijdens de sex had hij mijn hoofd verbrijzeld zoals hij het noemde mijn gezicht lag in puin,de volgende dag in zn droom bleek alles gewoon weer normaal te zijn alsof er niks was gebeurt.. weet iemand wat dit eventueel kan betekenen??
    Veel liefs Roxanne

    BeantwoordenVerwijderen