maandag 30 mei 2011

Dromen: Communiceren vanuit je onderbewuste

Dromen
Iedereen droomt vijf tot tien keer per nacht. Soms herinner je je droom, soms niet. Er zijn technieken om je dromen te kunnen herinneren.

Communiceren vanuit je onderbewuste


Dromen kunnen emotioneel, fysiek of spiritueel zijn - de oplossing voor een probleem waar je al een tijd mee worstelt, of een waarschuwing.

Dromen zijn weliswaar geen echte ervaringen maar zijn daarom niet minder belangrijk. Het is in feite een manier van communiceren vanuit je onderbewuste.

Uitleg van dromen

Dromen neem je niet letterlijk maar de symbolen die in de droom voorkomen hebben hun betekenis. Deze symbolen zijn universeel en hebben vaak hun oorsprong in de oertijd.

Het uitleggen van dromen is niet altijd makkelijk. Je moet voor de uitleg dieper gaan dan de voor de hand liggende uitleg en zoeken naar de achterliggende betekenis.

Elke ruimte betekent iets

De ruimte waar de droom zicht afspeelt, een bepaalde plaats of kamer van een huis is van belang.

Zo vertegenwoordigt een kelder bijvoorbeeld je onderbewuste en intuïtie. Is de kelder schoon en netjes? Dan ben je gelukkig en op orde. De slaapkamer staat voor een aspect van jezelf dat je voor jezelf houd. Het staat ook voor gevoel en gedrag m.b.t. je intieme relaties.

Dromen dat je valt

Dromen dat je valt gebeurt vaak vlak voor je in slaap "valt". Ze kunnen een lichamelijke oorzaak hebben, een bloeddruk-verlaging, of een beweging van de vloeistof in het middenoor.

Droom je dat je valt, dan staat dit voor iets nieuws waaraan je begonnen bent, zoals een nieuw schooljaar of een nieuwe baan. Val je van hoog en land je veilig op de grond, vertrouw dan op je intuïtie.


Achtervolgd worden


Word je in je droom achtervolgd, dan probeer je in je echte leven een bedreigende situatie te vermijden. Schuldgevoelens kunnen hierbij ook een rol spelen.

De persoon of onderwerp dat je achtervolgt in je droom vertelt iets over waar of voor wie je wegloopt. Het vertegenwoordigt vaak een onopgelost aspect van iemands omstandigheden of persoonlijkheid.

Dromen over een klaslokaal

Droom je dat je in een klaslokaal bent, dan ben je op het moment een belangrijke les aan het leren. Ben je een leerling, dan kan deze droom ook je gevoelens of angsten weergeven over je vakken in het echte leven.

Ook benieuwd wat de betekenis van jou droom kan zijn? Kijk eens op http://www.grotebeer.net. Er is een forum waar je vragen kunt stellen en een droom symbolen bibliotheek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten